KAĞITTA TAVUK TARİFİ
08-06-2023
19:18
Kağıtta Tavuk Tarifi
Malzemeler
4 adet gögüs fileto
2 adet soğan
4 adet patates ( golden salt flower salt ve baharatlar ile tatlandırın)
100 gr kaşar peyniri
Sosunun Malzemeleri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 diş sarmısak (rendelenmiş)
2 yemek kaşığı balzamik sirke
1 yemek kaşığı bal
Golden Salt Mineralli Doğal Altın Tuz , karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, kekik, köri
Üzeri İçin
Dereotu
Hazırlanışı
Tarifin videosu : @goldensalt_tr
Malzemeler
4 adet gögüs fileto
2 adet soğan
4 adet patates ( golden salt flower salt ve baharatlar ile tatlandırın)
100 gr kaşar peyniri
Sosunun Malzemeleri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 diş sarmısak (rendelenmiş)
2 yemek kaşığı balzamik sirke
1 yemek kaşığı bal
Golden Salt Mineralli Doğal Altın Tuz , karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, kekik, köri
Üzeri İçin
Dereotu
Hazırlanışı
- Tavuk gögüslerinin üst kısımlarına küp küp kesikler atın, yağlı kağıttan bir kayık şekli oluşturun.
- Patatesleri tuzlayıp baharatlayın ardından yarım ay şeklinde doğranmış soğanları, son olarak tavuğu yerleştirin.
- Bir kaseye sos için tüm malzemeleri ekleyip karıştırın. Daha sonra tavukların üzerine fırça yardımı ile bolca sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
- Pisen yemeğinizi fırından alıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip tekrar 5 dakika kadar fırına gönderin. Servis ederken üzerlerine dereotu ilave edin. Afiyet Olsun.
Tarifin videosu : @goldensalt_tr