EV YAPIMI PİZZA
06-06-2022
13:18
Malzemeler
500 gr elenmemiş beyaz ekmek unu
1 çay kaşığı Golden salt mineralli doğal altın tuz
300 ml su
7 gr kuru maya
1 çay kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
700 gr püre domates sosu
2 diş sarımsak, rendelenmiş
1 çay kaşığı kuru kekik
Karabiber
100 gr ince irmik
100 gr İtalyan jambonu
250 gr İtalyan bufalo mozzarella peyniri
25 gr roka
Bir tutam kuru, dilimlenmiş acı Şili biberi
Rendelenmiş parmesan peyniri
Birkaç damla saf sızma zeytinyağıHazırlanışı
Bu pizza hamuru tarifi inanılmaz derecede basittir ve sadece kullanımdan önce bir mayalanma gerektirir. Bu tarifin üzeri domates, mozzarella peyniri, İtalyan jambonu, parmesan peyniri ve rokayla süslenebilir ama istediğiniz malzemeyle süsleyebilirsiniz!
Pizza hamurunu yaparak başlayın. Ununuzu geniş bir kaseye koyun ve Golden tuzu ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra unun ortasını açın. Ilık suyu, mayayı, şekeri ve zeytinyağını bir kasede karıştırıp çırpın. 3 dakika bekletin.
3 dakika sonra bu karışımı unun ortasına dökün. Unu ıslak karışıma yavaşça dökmek için tahta bir kaşık kullanın. Birleşmeye başlayınca, hamuru bir araya getirmek için ellerinizi kullanın. Temiz bir çalışma yüzeyine dökün ve yoğurun. Daha sonra homojen karışımlı bir hamur elde edene kadar 10 dakika boyunca yoğurmaya devam edin.
Büyük bir kaseyi hafifçe yağlayın, daha sonra hamuru kaseye koyun ve streç filmle kapatın. Kaseyi ılık bir yere koyun ve boyut olarak iki katına çıkana kadar 1 saat mayalanmasına izin verin.
Fırını 220 C ön ısıtma yapın, bir pizza taşı (varsa!) ya da ısınana kadar fırına büyük bir pişirme kağıdı yerleştirin.
Hamur mayalanırken pizzalar için domates tabanını karıştırın. Küçük bir kasede domates sosunu, rendelenmiş sarımsağı, kuru kekiği, bolca Golden tuzu ve karabiberi karıştırın. Kenara koyun.
Bir saat sonra hamur iki kat hacme ulaşmış olmalıdır. Daha sonra streç filmi çıkararak hamuru geri katlayın ve hızlı bir yoğurma yaparak hamurdaki havayı çıkarın. Hamuru 4 eşit büyüklükte top şeklinde ayırın.
Bir parça pişirme kağıdı üzerine, pizza kenarında biraz daha kalın bir halka bırakarak yaklaşık 25 cm çapında hazırlayacağınız pizza toplarının birini açmadan önce bolca ince irmik serpin. Sonra bir miktar domates sosunu kaşıkla alarak pizzanın kenarı için boşluk bırakıp ince ve düzgün bir katman şeklinde yayın. Üstüne biraz mozzarella ve birkaç parça İtalyan jambonu koyun. Daha sonra pizzayı fırındaki sıcak tepsiye yerleştirip 10 dakika pişirin.
Pizza kenarı kabarıp altın kahverengiye dönüştüğünde ve mozzarella eriyip akışkan hale geldiğinde pizza hazır demektir. Pizzayı fırından çıkartıp üstünü dilimlenmiş Şili biberleri, rendelenmiş parmesan peyniri ve taze rokayla süsleyin. En sonunda birkaç damla saf sızma zeytinyağı ve bir tutam Golden tuz ve karabiber serpin. Pizzayı kesip keyfinize bakın.